Månadens profil
Här publicerar vi små porträtt och reportage om personer och hundar med PROF.DOG som gemensam nämnare. Välkommen till spännande läsning!

Kalle och Frida Stolt, Gamekeeper's kennel

Med en solid laguppställning bestående av Tyska Jaktterriers, Pointrar, Finskstövare och Jaktcockrar tillbringas snart sagt varje dag under säsongen med bössa och hund i markerna. Rävjakten med stövare och terriers, samt jakten över stående fågelhund på fjäll, i skog och på fält ligger varmast om hjärtat. Som omväxling blir det även en hel del hundföraruppdrag med jaktterrierna på klövvilttäta marker i Sörmland och Skåne.

Under våren 2016 drar paret igång sin nya verksamhet, med företagsnamnet Kvarnalyckan, på gården Berg i Öxnevalla mellan Varberg och Borås. Där kommer man bedriva ett småskaligt jordbruk med fokus på kvalitet och naturvård. Detta skall i sin tur skapa fina förutsättningar för jakt och jaktträning av stående och stötande fågelhundar. Under ledning av Frida renoveras även den gamla mangårdsbyggnaden från mitten av 1800-talet med målet att kunna erbjuda ett gemytligt och genuint boende för besökande jägare och hundträningsgäster.   ⇒

Det är under många och långa jaktdagar som man verkligen får se sin hunds sanna kvaliteter (och sina egna också förresten) enligt Kalle. Med ett intresse för hundavel kommer emellertid även ansvaret att visa vad ens hundmaterial går för under objektiv bedömning av domare på våra jaktprov. Således har praktiskt taget samtliga vuxna hundar över två års ålder på kenneln 1:a-pris, eller bättre på officiella jaktprov.
  
Sedan snart två år tillbaka utfodras kennelns hundar uteslutande med PROF-DOG. Under vår och sommar ges ADULT, för att ersättas av PERFORMANCE under hösten och vintern. Valpar får PUPPY tills de är åtminstone 3-4 månader gamla. På prov har man även börjat använda GRAIN FREE till ett par av hundarna och man är hittills mycket nöjda med resultatet. Att lyckas med uppfödning, dressyr och jakt med sina hundar, menar man i grund och botten är beroende av tre faktorer; ett bra hundmaterial, mycket tid i skog och mark, samt god omvårdnad där utfodringen är en av grundbultarna.

Läs mera på: www.gamekeepers.se